Foto gemaakt door Joyce den Hertog

Maris Mae is een 23 jaar oude singer-songwriter uit het westen van Nederland. Haar muziek is country en folky met een vleugje pop. Ze hield als kind al van verhalen schrijven en heeft dit later ontwikkeld tot songwriting. Geïnspireerd door bijvoorbeeld Ilse DeLange en de harmonieuze folkpop van The Staves. In juni 2022 is haar debuut EP ‘Homebound’ uitgekomen, wat ze gevierd heeft met een Releaseshow in de Goudse Schouwburg van Gouda.

Toen ze klein was, las haar moeder haar veel verhalen voor, vooral sprookjes waren Mariska’s favoriet. Het dromerige idee van leven in een kasteel en het ontmoeten van je ‘prince charming’ zorgde altijd voor een warm gevoel in haar hart. Ze begon zelf ook met schrijven. Kleine verhaaltjes, hele boeken en zelfs liedjes voor haar speelgoed. Een paar jaar later ontwikkelde zich dit tot songwriting, een perfecte combinatie van verhalen schrijven en muziek. 

Folk en countrymuziek kwamen het dichtste bij haar passie voor verhalen vertellen, dus vervolgens ontwikkelde ze zich in die richting. De combinatie van de zachtheid van Norah Jones, de creativiteit van Eva Cassidy, de prachtige harmonieën van The Staves en de beschrijvende lyrics van Ilse DeLange resulteerde in Maris Mae’s eigen muziek. Ook wordt ze vaak vergeleken met Alison Krauss en Joni Mitchel qua zangklank.

Maris Mae is opgegroeid in een dorp tussen allemaal grote steden van de Randstad. Dit maakte haar nieuwsgierig naar de rest van de wereld. Ze heeft altijd gedroomd van reizen, ontdekken en zelfstandig zijn. Ze heeft verschillende muziekstudies door heel Nederland gevolgd en mede daardoor vond ze haar eigen manier van liedjes schrijven en de stijl die daar het beste bij past. Persoonlijke verhalen in een country jasje met volop harmonieën en gitaren.

Nashville is dan ook een grote droom van Maris Mae. De stad vol countrymuziek roept haar om ooit daar muziek op te gaan nemen en met andere songwriters te schrijven.

Ben je geïnteresseerd in wat ik nog meer doe? Wil je me boeken voor een optreden of nog meer van mijn muziek beluisteren? Dan vind je hier mijn contactgegevens.

Of mail naar: info@marismae.nl