Foto gemaakt door Joyce den Hertog

Maris Mae is een 23-jarige singer-songwriter uit het westen van Nederland. Ze maakt country en folk muziek met een vleugje pop. Als kind hield ze al van verhalen schrijven en ze heeft dit later door ontwikkeld in haar songwriting. Geïnspireerd door bijvoorbeeld Ilse DeLange, Katie Pruitt en de harmonieuze folkpop van The Staves. Haar debuutsingle ‘Heart full of Dreams’ is in september 2021 uitgekomen en in juni 2022 kwam haar debuut EP ‘Homebound’ uit.
 

Toen ze klein was, las haar moeder haar veel verhalen voor, vooral sprookjes waren Mariska’s favoriet. Het dromerige idee van leven in een kasteel en het ontmoeten van je ‘prince charming’ zorgde altijd voor een warm gevoel in haar hart. Ze begon zelf ook met schrijven. Kleine verhaaltjes, hele boeken en zelfs liedjes voor haar speelgoed. Een paar jaar later ontwikkelde zich dit tot songwriting, een perfecte combinatie van verhalen schrijven en muziek. 

Folk- en countrymuziek kwamen het dichtst bij haar passie voor verhalen vertellen, dus vervolgens ontwikkelde ze zich in die richting. De combinatie van de zachtheid van Norah Jones, de eerlijkheid van Katie Pruitt, de prachtige harmonieën van The Staves en de beschrijvende lyrics van Ilse DeLange resulteerde in Maris Mae’s eigen muziek. Ook wordt ze vaak vergeleken met Alison Krauss en Joni Mitchel qua zangklank.

Ze heeft in 2022 haar conservatorium diploma gehaald en is nu bezig met verdere plannen en dromen. Een van Mariska’s grootste dromen is dan ook om naar Nashville te gaan, de stad van de country muziek. Door haar muziekstudie vond ze haar eigen manier van schrijven en de stijl die daar goed bij past. Persoonlijke verhalen in een country jasje met volop harmonieën en gitaren.

Ben je geïnteresseerd in wat ik nog meer doe? Wil je me boeken voor een optreden of nog meer van mijn muziek beluisteren? Dan vind je hier mijn contactgegevens.

Of mail naar: info@marismae.nl